Nyheter

Nyhetsbrev jul 2018


I nyhetsbrevet kan du lese mer om : HBB prosjektet reddar nyfødd. NorSahel utvidar sykkelprosjektet til to nye ungdomskular. Oversikt og oppsummering Sykkelprosjektet NorSahel lanserer APP i Mali Nissedal Ungdomskule med stor innsats for Mali Klikk her for å lese nyhetsbrevet. Last ned print versjonen her. Med ønske om et Godt Nytt År! God lesning!

15 år NIARGA DEMBELE, fullført eksamen ut fra Kokofata ungdomskole.


NIARGA DEMBELE er i dag 15 år gammel. Hun bor i landsbyen Djigiya ca. 10 km fra Kokofata ungdomsskole (nærmeste ungdomsskole). I 2016 måtte Niarga gi opp skolegangen enda ho hadde kommet helt til 8 klasse, foreldrene hadde problemer med å finne bosted til henne i Kokofata pga økonomi og mangel på nær familie som … Continue reading 15 år NIARGA DEMBELE, fullført eksamen ut fra Kokofata ungdomskole.

Konferanse om nyfødthelse på Rikshospitalet i Oslo.


september arrangerer Norsahel, i samarbeid med Kavlifondet en konferanse om nyfødthelse på Rikshospitalet i Oslo. Nasjonalt og internasjonalt anerkjente fageksperter innen feltet vil holde innlegg og foredrag. Tema er delt inn i to hoveddeler. Det ene er oppsummering av status på arbeidet med å bedre helsen for nyfødte globalt. Det andre er hvordan teknologisk utvikling … Continue reading Konferanse om nyfødthelse på Rikshospitalet i Oslo.

Nyhetsbrev sommeren 2018


Våren 2018 har prosjektet nyfødd, som NorSahel har gjennomført i Mali, vore under lupa for både forsking og ei større evaluering. NorSahel har i løpet av 2,5 år hatt stor aktivitet i Mali og lært opp 1000 jordmødre, legar og jordmorstudentar i over 70 helsesentre(klinikkar) og 3 sjukehus i Koulikoro regionen i Mali. Desse dekkjer over 1,2 … Continue reading Nyhetsbrev sommeren 2018

NorSahel har fått ny logo


NorSahel sin nye logo, baobabtreet, symboliserer kunnskap, liv og bærekraft. I Mali finnes baobabtrær som er 2000 år gamle. De er kraftige og robuste, og trosser sårbarheten som påføres dem i et klima med motsetningsfylte, men sammenvevde fenomener som tørke og flom.  Vi i NorSahel ønsker å være med på å bygge varige strukturer for … Continue reading NorSahel har fått ny logo